Medlemsbrev nr.: 10

Næste møde                          11.2.2016
Mødetid                                 18.15
Mødested                               Veterancentret, Garnisionen 1, 4100 Ringsted
Program                                 Besøg på Veterancentret

  1. min : Ingen

Gæster                                  Gæster er velkomne, men giv Iben besked.
Afbud                                    Iben Lærkholm, senest d. 9. februar 2016

Referat af møde d.                  14.1.2016
Program                                 Foredrag v. Anders Sørensen, Ringsted Festival

  1. min : Grethe

Vi savnede                              Mette P., Lone J., Hanne, Tine og Anne.
Gæster                                   Karina Jørgensen, Ann-Karin Axelgaard
Møde procent                          73 %

 

Så blev det tid til årets første møde, hvor vi mødtes på Mango. Dejligt at se alle igen. Der var 2 gæster med, Karina Jørgensen samt Ann-Karin Axelgaard, spændende at se om de vil være med. Mødet startede med lidt info fra vores formand Anni, angående program for fremtidige møder:

18.15 – 18.30: 3. min, diskussion af 3. min samt nyt for formanden.
18.30 – 19.15: spisning
19.15 – 19.30: PAUSE
19.30 – 21.00: Aftenens gæst samt spørgerunde og afrunding.

Ved fremtidige udemøder udgår 3. minutter.

Til info Lise Lindholm Normann bedt om orlov til marts 2016. Derudover så har Lone Tue Jørgensen samt Dorte Dinesen meldt sig ud.

Anni rundede af med at bestyrelsen er i gang med de indledende øvelser til fabrikation af hjemmeside, mere info når vi er kommet længere.

Derefter havde Grethe 3. minutter, om emnet at miste. Tankevækkende emne, om hvordan mennesker er forskellige til at takle sorg, både når man mister og hvordan dem omkring en reagerer.

Karina Bernstein informerede om et kommende foredrag med Martin Kirkevang, mandag d. 8. februar på Slagelse bibliotek fra 19 – 21.00, jeg sender email ud separat hvis nogen kunne være interesseret i at deltage. Vi er så heldige at vores medlem Bente Jeppesen fra AOF kan tilbyde dette foredrag til en reduceret pris. Men I hører nærmere.

Herefter var det tid til spisning, hvorefter Anni bød Anders Sørensen fra Ringsted festival velkommen.

Anders Sørensen er en ildsjæl som har beskæftiget sig med mangt og meget i sit liv. Han er født i Ringsted på Anlægsvej hvor der engang lå en bager (hvis nogen kan huske det, de var ihvertilfald berømte for deres studenterbrød J), begge hans forældre var arkitekter og han har altid haft frie rammer. Han begyndte i en meget ung alder at interessere sig for hvordan ting er skruet sammen. Han spiller trommer og synger og har i gennem tiden haft forskellige bands. Derudover så har han stået for Lyd og lys til Danser med Drenge (fra 2000 – 2005), arrangeret diverse musikarrangementer fx Rock i Ringsted (fra 1990 – 1993). Kim Larsen i Ringsted lystanlæg var hans første store arrangement, og det blev en stor succes, også selvom fadølsanlæggene var tomme til første pause. Han har haft sit eget firma Goodwill lyd og lys, som han solgte til en konkurrent i 2002, herefter dannede han firmaet Trusters som bygger scener til musikfestivaller. I 2004 gik han sammen med Tom Sønderup om at starte Ringsted Festival op, og d. 13. august 2005 kom det første open-air arrangement – foreløberen til Ringsted Festival.

I 2011 gik Ringsted festival konkurs, men han formåede at rejse sig igen, oprettede et nyt selskab og har siden hen kun øget omsætningen samt overskud.Derudover så er han også involveret i Selskabet Plastfabrikken, hvor han arrangerer fester hen over efterår, jul og forår.Han har lært meget om at drive forretning og festival, og i dag er der en ledergruppe på 6 personer med hver 10-12 teamledere under. Han ønsker ikke at være firstmover, men satser hellere på noget gennemprøvet.

Han har for nylig investeret 3,5 mio. i nyt lys og lydudstyr til Ringsted Festival. Ringsted Festival bruger 40% af deres budget på underholdning, modsat for eksempel Skanderborg som kun bruger 15%. 8-900.000 kr. betales til foreninger, som alle gør et kæmpe arbejde og gerne vil Ringsted festival og det afspejles tydeligt.

Utrolig spændende foredrag fra en mand med et utroligt engagement, som har masser af gå-på-mod, ihærdighed samt energi. Hatten af for det.

Mødet blev herefter rundet af. Vi ses igen d. 11. februar, hvor vi skal besøge Veterancentret, og høre om deres arbejde samt udfordringer. Gæster er velkomne, de skal blot meldes til, og husk at melde fra hvis ikke du kan komme.

God weekend herfra.

Med venlig hilsen

Catrine Ohmsen
Referent